Få svar på 5 myter om esport. Du måske ikke vidste 😮 👀

Myte 1: Voldelige spil påvirker især unge og børn til selv at blive voldelige når de vokser op. 👊 💣

FALSK 👎…..

Spil var for 10-20 år siden lige så voldelige som i dag, grafikken var bare meget dårligere. Generationen der spille dengang er vokset op og blev helt almindelige borgere i samfundet uden nogen form for vold og kriminalitet.

Et universitetet i York i England har lavet en undersøgelse, der testede mere end 3.000 gamere og konklusionen var tydelig: vold i spil kan ikke oversættes til en voldelig opførsel. Det er ligegyldigt, hvor realistisk volden i spillene er. Der er ingen beviser på at voldelige spil skaber en voldelig adfærd.

Myten om gaming skaber voldlig adfærd

Myte 2: Man kan ikke leve af at gå til esport. 💵

 

SANDT OG FALSK…..

Det er sandt, at langt de fleste ikke kan leve af at gå til esport. De fleste spiller det for sjov sammen med vennerne. Dem der er så gode, at de er på et mere professionelt hold, spiller i turneringer og til lans rundt omkring i Danmark og kan være så heldige at vinde små beløb, men mest af alt æren. De er typisk i gang med en uddannelse, eller har et fuldtidsjob ved siden af.

Der findes dog også de professionelle esports-atleter, der lever af det. De mest kendte hold i Danmark er Astralis og North inden de stoppede grundet Corona, som levede af at spille CS:GO. De tager ud til turneringer i hele verden, som VM og Eleague Major, hvor penge beløbene er så store, at de kan leve af det. Holdene har typisk også sponsorer bag sig, der er med til at betale udgifterne i dagligdagen.

Chancen for at leve af at spille esport er derfor ikke helt død, det kræver blot at man kæmper hårdt for det. 😉

Myter om pro-gamere

Myte 3: Men sidder kun foran en computer og bliver doven, hvis man går til esport. 💻

FALSK 👎…..

mange der sidder derhjemme og spiller for sig selv, bliver måske dovne og får en usund tilværelse. Hvis man derimod gerne vil være den bedst spiller kræver det stor fysisk udholdenhed. En god fysisk form er med til at man får en bedre koncentration og kan holde fokus i spillet.

Derfor har mange esports foreninger også fokus på at anbefale en sundere kost til medlemmerne og udføre en fysisk aktivitet indimellem kampene for at medlemmerne får rørt sig og ikke kun sidder stille.

De professionelle gamere skal ofte spille man kampe i træk, sent om natten, derfor styrke- eller løbetræner i løbet af dagen for at forbedre deres fysiske form og mentalt overskud. Det gør at de kan klare de hårdt kampe endnu bedre.

Myte 4: Esport er ikke en rigtig sportsgren. ⚽️🎳

FALSK 👎…..

Du har sikker hørt diskussionen før. At fordi man “bare” sidder foran en computer og spiller et spil, er det ikke en sportsgren. Men så lad og kigge ud på andre sportsgrene som skak, golf eller motorsport, de bliver betegnet som sportsgrene, selvom deres udøvere måske ikke ligefrem er prototypen for en fysisk stærk atlet.

For at være en god esports atlet kræver det faktisk både mental styrke, talent, strategisk overblik og fysisk form. Hvilket ikke altid er krav for andre sportsgrene. Derfor er esport en rigtig sportsgren.

Myter om aktivitet til esport

Myte 5: Esports spillere spiser og drikker kun usundt, som chips, fastfood og energidrik.🍕🍔

FALSK 👎…..

Stereotypen for en gamer er ofte at de sidder alene på et mørkt værelse med chips, energidrik og pizzabakker rundt omkring sig. Det er nærmest et skrækscenarie end virkelighed. Ja, nogle gør det helt sikker, men den rigtige kost er faktisk vigtig for både at blive en god gamer og kunne vinde de store kampe. Både koncentration og præsentation i spillet afhænger af kroppens sundhed.

De professionelle esportshold har typisk hyret en kostvejleder, for at være sikker på at spillerne spiser ordentligt og på de rigtige tidspunkter. Tidspunktet for hvornår man spiser, har nemlig også betydning for ens præstation. Hvis man spiser for tæt på en kamp går det ud over ens reaktionstid, som bliver langsom, men man må heller ikke spise alt for lang tid før, for så bliver man sulten under kampen og det går ud over ens fokus og koncentration. Mange esports atleter drikker derfor kun vand og spiser frugt under kampene. 🍏🥛